OneWeb Satellites a inaugurat linia de producție în serie pentru asamblarea, integrarea și testarea primilor sateliți OneWeb

OneWeb Satellites a inaugurat linia de asamblare din Toulouse, baza expertizei de fabricație Airbus, pentru a începe validarea, testarea și integrarea completă a primilor săi sateliți care vor fi lansați peste nouă luni.

Satelit OneWeb

Satelit OneWeb. Credit: Airbus

OneWeb Satellites este o companie mixtă (joint-venture) între OneWeb, o companie de comunicații a cărei misiune este de a oferi acces la Internet pentru toată lumea, la prețuri accesibile şi Airbus Defense and Space, care se află la prima comandă ce include producția a 900 de sateliți de comunicații, pentru flota de sateliți OneWeb, ce vor fi plasați pe o orbită joasă în jurul Pământului (OneWeb low Earth).

Fabrica de 4.600 de metri pătrați de la Toulouse va servi la validarea metodelor de producție necesare pentru fabricarea unor sateliți de înaltă performanță într-un ritm care nu a mai fost atins niciodată, de a rezolva eventualele probleme de fabricație și a stabili condițiile de funcționare pentru fabrica cu linii de asamblare multiple OneWeb Satellites din apropierea Kennedy Space Center, Florida. Primii 10 sateliți pilot construiți în Toulouse, în urma unui set cuprinzător de teste, vor deveni în premieră flota One Web.

Beneficiind de expertiza industrială și spațială a Airbus, această linie de producție va include automatizari de ultimă generație, echipamente de testare și achiziție a datelor care vor conduce la scurtarea timpilor de asamblare și la îmbunătățirea proceselor de fabricație. Acești sateliți vor furniza date valoroase pentru detectarea și corectarea oricăror anomalii din procesul de fabricație.

„Mai avem doar nouă luni până când prima noastră flotă de sateliți va fi lansată pe orbită”.

„Atunci, dacă totul merge bine, vom lansa noi sateliți la fiecare 21 de zile și vom construi nu doar o flotă de sateliți, ci o punte digitală care să permită accesul la transmisii de date de bandă largă (broadband) la prețuri accesibile pentru miliardele de oameni fără acces la Internet din întreaga lume”, a declarat Greg Wyler, fondatorul şi preşedintele OneWeb.

OneWeb Satellites va oferi și versiuni personalizate ale acestor sateliţi, precum și tehnologii aferente ultraperformante către Airbus pentru a sprijini vânzările acestor sateliți către terţi, cum ar fi alţi operatori comerciali şi guvernamentali din întreaga lume.

„Furnizarea unui acces global la Internet prin sateliții OneWeb este o misiune îndrăzneață, din care suntem foarte entuziasmați să facem parte”.

„Efortul continuu al Airbus de a dezvolta inovația se află în centrul acestui parteneriat comun cu OneWeb. Niciodată nu s-au produs sateliţi de mare performanță la preţuri atât de mici, într-un ritm atât de ridicat şi în cantităţi atât de mari. Astfel, OneWeb este într-adevăr un proiect revoluționar nu doar pentru Airbus, ci pentru industria spațială ca întreg”, a declarat Tom Enders, CEO al Airbus.

Realizarea liniei de asamblare din Toulouse a fost susținută de Bpifrance în cadrul programului francez PIA (Program d’Investissements d’Avenir).

OneWeb Satellites este o companie mixtă deținută în egală măsură de OneWeb și Airbus Defense and Space, care va proiecta și construi 900 de sateliți OneWeb ce vor oferi Internet de mare viteză cu acoperire globală.

Airbus este un lider mondial în domeniul aeronautic, aerospațial și în serviciile conexe. În anul 2016, a generat venituri de 67 de miliarde de euro și a avut aproximativ 134.000 de angajați.

Airbus oferă cea mai extinsă gamă de aeronave pentru pasageri, cu un număr de locuri cuprins între 100 și 600. Airbus furnizează aeronave de luptă, de alimentare sau de transport. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluții militare și civile din lume.

Sursă: Airbus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *