Cultură

Manuscrisele lui Isaac Newton despre” Marea Piramidă” dezvăluie cercetările sale privind Apocalipsa

Sir Isaac Newton, celebrul fizician, matematician și astronom, considerat unul dintre cei mai renumiți oameni de știință din toate timpurile, este mai puţin cunoscut prin cercetările sale într-un domeniu care în prezent este considerat pseudoștiință.

În pofida lucrărilor sale academice remarcabile, numeroase fragmente și note nepublicate, multe descoperite după moartea sa, în anul 1727, sunt o dovadă a interesului său obsesiv şi îndelungat cu privire la ocultism, alchimie și teoria apocalipsei biblice.

Aceste înclinații mistice, dintre care multe ar fi fost considerate concepţii eretice în vremea lui Newton, au fost evidențiate în unele fragmente de manuscris, care sunt în prezent licitate de Sotheby’s.

În acest caz, textele sunt literalmente fragmente, în sensul că ele s-au păstrat în urma unui incendiu, despre care se spune că a fost declanșat de o lumânare răsturnată accidental de câinele lui Newton, Diamond.

Manuscrisul ars al lui Newton

Manuscrisul ars al lui Newton. Credit: Isaac Newton/Sotheby’s

Nu este clar dacă acel presupus lanț de evenimente este în întregime adevărat, dar ceea ce este clar este că manuscrisul lui Newton indică interesul acestuia privind unele teorii obscure pe care le-am clasifica acum, cu fermitate, ca pseudoștiință.

În paginile manuscrisului Newton se referă la Marea Piramidă din Giza, Egipt, despre care el credea că a fost concepută în jurul unei unități egiptene de măsură numită cubit regal.

Newton a crezut că prin cuantificarea cubitului regal ar putea să-și rafineze propriile teorii despre gravitație, oferind astfel o măsură precisă, fără precedent, a circumferinței Pământului şi dezvăluind în același timp alte informații geometrice obscure și „sacre” care ar putea prezice, în cele din urmă, când se va sfârși lumea, așa cum s-a prezis în Biblie.

„Newton încerca să găsească dovezi pentru teoria sa a gravitației, dar, în plus, credea că vechii egipteni au deținut secretele alchimiei care s-au pierdut de atunci.

Astăzi, aceste domenii de studiu par disparate, dar ele nu păreau astfel în timpul lui Newton, secolul al XVII-lea”, a declarat Gabriel Heaton, specialistul în manuscrise al lui Sotheby, pentru The Observer.

Newton nu a fost primul care a avut aceste idei și nu a fost nici ultimul. Chiar dacă în prezent o astfel de piramidologie este considerată în afara limitelor științei serioase, în funcție de locul în care te uiți pe Internet, cel puțin, odată a stârnit atenția unuia dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă ai lumii.

„Aceste note sunt părţi dintr-un ansamblu, uimitor de complex, de studii interconectate ale lui Newton, filosofie naturală, alchimie, teologie, despre care a crezut că sunt adecvate pentru publicare.

Nu este surprinzător faptul că el nu a publicat despre alchimie, deoarece secretul era un principiu respectat în cercetarea alchimică, iar credințele teologice ale lui Newton, dacă ar fi fost publicate, l-ar fi costat (cel puțin) cariera”, a declarat Heaton.

Traducere după Burnt ‘Great Pyramid’ Notes Reveal Isaac Newton’s Research Into The Apocalypse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *