Vehiculul aerian autonom pentru pasageri, dezvoltat de Boeing, a efectuat primul zbor de test

Compania aeronautică Boeing a finalizat primul zbor de testare al vehiculului aerian autonom pentru pasageri PAV (passenger air vehicle), practic o mașină zburătoare.

Potrivit unui comunicat de presă oficial, prototipul PAV a decolat şi a aterizat, pe verticală, fiind comandat de la sol pentru testarea „funcțiilor autonome și a sistemelor de control”.

Cu alte cuvinte, suntem cu un pas mai aproape de construirea unui automobil zburător practic.

Autoturisme care zboară

PAV a fost proiectat de filiala de cercetare Boeing Aurora Flight Sciences, care face parte din Boeing NeXt, divizia de transport aerian urban a companiei Boeing.

Vehicul aerian autonom dezvoltat de Boeing

Vehicul aerian autonom pentru pasageri. Credit: Boeing

Printre alte proiecte ale diviziei Boeing NeXt se numără şi o aeronavă electrică de marfă, fără pilot, care poate transporta o sarcină utilă de 227 kg.

Vehiculul aerian autonom pentru pasageri dezvoltat de Boeing are o lungime de 9,14 m și o lăţime de 8,53 m, sistemul de propulsie electric al vehiculului asigurând o autonomie de până la 80 kilometri.

Compania Boeing susţine că, în cele din urmă, PAV va zbura complet autonom de la decolare până la aterizare.

„Vehiculele aeriene autonome vor asigura un transport aerian sigur, nepoluant și silenţios”, a declarat John Langford, Director General Executiv (Chief Executive Officer) al Aurora Flight Science, într-un comunicat de presă.

Perspective privind maşinile zburătoare

Dezvoltarea maşinilor zburătoare a intrat într-o nouă etapă.

Anul trecut, Vahana, o filială a gigantului aeronautic Airbus, a încheiat primul zbor de testare a mașinii sale zburătoare („taxiul zburător”) şi o serie de companii aerospațiale mai mici lucrează la alte modele concurente.

https://youtu.be/gJrKmMM7vW0

Ne apropiem tot mai mult de un viitor în care vom putea călători la bordul unor mașini care zboară.

După ce această tehnologie va fi testată temeinic, viitorul acesteia va fi în mâinile autorităților de reglementare și a comercianților însărcinați cu vânzarea acestor vehicule futuriste.

Sursă: Futurism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.