Suntem mai trişti, mai furioşi şi mai îngrijorați decât oricând, constată oamenii de ştiinţă

Lumea în care trăim nu este un loc fericit, cel puțin conform unui sondaj realizat de oamenii de știință.

Compania de consultanţă şi analiză Gallup a prezentat rezultatele unui sondaj la nivel global, special conceput pentru a evalua starea emoțională a oamenilor.

Raportul Gallup arată că suntem mai trişti, mai furioşi și mai îngrijorați decât oricând, ceea ce ar putea avea implicații profunde asupra sănătăţii populației la nivel global.

Pentru raportul său privind starea emoţională a oamenilor în anul 2018, Gallup a realizat mai mult de 151.000 de interviuri cu adulți din peste 140 de țări ale lumii.

Întrebările adresate respondenților s-au referit la cum s-au simţit aceştia cu o zi înainte de interviu, dacă au zâmbit sau au râs mai mult decât de obicei și dacă au simțit tristețe sau furie.

Suntem tot mai triști și mai furioși

Suntem tot mai triști și mai furioși. Credit: PIXABAY/TAG HARTMAN-SIMKINS

Cercetătorii au constatat că numărul persoanelor care au declarat că au experimentat furia a crescut cu două puncte procentuale față de anul precedent, în timp ce numărul persoanelor triste sau îngrijorate a crescut cu un punct procentual.

Aceste rezultate stabilesc noi maxime record pentru toate cele trei emoții negative.

Cercetările au subliniat impactul negativ al emoţiilor negative asupra stării de sănătate a unei persoane.

Studiile au evidenţiat legătura dintre furie şi un risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral, în timp ce îngrijorarea cronică și tristețea pot fi semne ale unor tulburări de anxietate și depresie, care sunt asociate unui risc crescut de afecţiuni cardiace.

Dacă numărul celor care experimentează emoții negative continuă să se mărească, atunci s-ar putea să ne îndreptăm către un viitor în care starea de sănătate a populației la nivel global se va deprecia, o perspectivă îngrijorătoare care reprezintă un avertisment de care ar trebui să ţinem cont.

Sursă: Futurism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.