Smartphone-ul pliabil la care Samsung a lucrat în ultimii ani ar putea deveni realitate în curând. Se pare că Samsung va lansa primul smartphone pliabil în anul 2017.

O nouă eră în tehnologia telefoanelor inteligente

Deși telefoanele inteligente sunt utilizate de cei mai mulți dintre noi pentru efectuarea anumitor sarcini de zi cu zi, tabletele sunt de multe ori preferate deoarece ne oferă avantajul unui ecran mai mare.

Cu noua invenție a celor de la Samsung, probabil că nu vom mai fi nevoiţi să achiziţionăm două dispozitive electronice separate.

Samsung a anunțat că urmează să lanseze un smartphone pliabil denumit „smartlet.” Telefonul este practic un smartphone 2 în 1, care se poate transforma într-o tabletă de 7 inch atunci când este desfășurat. V-aţi putea gândi la el ca la o carte.

Smartphone pliabilSmartphone pliabil. Credit: Samsung

Smartlet-ul folosește un ecran OLED (organic light-emitting diode) care-i permite dispozitivului să se plieze. Tehnologia OLED oferă ecrane mai luminoase, foarte subțiri și care consumă mai puțină energie decât LCD-urile.

Noua creaţie a celor de la Samsung vine într-un moment în care telefoanele inteligente şi-au atins punctul culminant. Practic, dezvoltările viitoare sunt limitate şi, în consecinţă, nu este de mirare că produsele lansate în ultima perioadă nu au mai adus inovaţii tehnologice majore. Samsung a anunţat că a observat această tendință în ultimii 3 ani și speră că smartlet-ul va declanșa un nou val de tehnologie pentru telefoanele inteligente.

„Dezvoltarea ecranului OLED pliabil are loc conform planului”, a declarat Lee Chang-Hoon, director al Samsung Display Division. Samsung speră să înceapă producţia acestui smartphone-tabletă începând cu a doua jumătate a acestui an. Chiar dacă mai există unele probleme ce trebuie depăşite în procesul de dezvoltare, Samsung a realizat progrese notabile.

Cum credeţi că va arăta smartphone-ul viitorului?

Sursă: Futurism