Economie

Cele mai grave 10 probleme ale omenirii în opinia generaţiei Y

În ciuda problemelor şi a tensiunilor din lumea de azi, cât și a faptului că au fost consideraţi egoişti și apatici, membrii generației Y sau Millennials, adică persoanele cu vârsta între 18 ani şi 35 de ani, sunt profund îngrijoraţi de problemele globale ale omenirii și sunt hotărâți să le rezolve.

De fapt, 70% dintre membrii generației Y întrevăd oportunități pentru ei înșiși și colegii lor de generaţie, iar 50% dintre ei cred că se pot implica în procesul decizional din țara lor de origine.

Aceste constatări provin în urma unui sondaj anual organizat de Forumul Economic Mondial pentru evaluarea priorităților, preocupărilor și opiniilor oamenilor din generaţia Y, din întreaga lume, în legătură cu problemele actuale ale omenirii. La sondaj au participat mai mult de 26.000 de persoane din 181 de țări.

În chestionar li s-a cerut respondenților să indice care sunt cele mai importante trei probleme care afectează lumea de astăzi și pentru al doilea an consecutiv a rezultat că principalele îngrijorări ale generaţiei Y sunt legate de schimbările climatice, războaiele pe scară largă și conflictele religioase.

Când au fost întrebați cine ar trebui să rezolve problemele care afectează omenirea, membrii generaţiei Y au declarat că această responsabilitate aparține organizațiilor internaționale, cât și lor înşişi.

Iată mai jos care sunt cele mai grave 10 probleme ale omenirii conform generaţiei Y.

10. Lipsa oportunităților economice și șomajul (14,2%)

Lipsa oportunităților economice și șomajulCredit: Kevin Frayer/Getty

Conform sondajului organizat de Forumul Economic Mondial, aproximativ 22% dintre reprezentanţii generaţiei Y din Africa Subsahariană sunt preocupaţi de șomaj și de lipsa oportunităților economice din lume, comparativ cu doar 8,3% dintre cei din Eurasia.

 9. Lipsa alimentelor și deficitul de apă potabilă (15,1%)

Deficitul de apă potabilăCredit: Bill Pugliano/Getty

Membrii generaţiei Y din America de Nord (27,3%) sunt preocupaţi cel mai mult de lipsa globală de hrană și de apă potabilă, fiind urmaţi de cei din Europa (21,5%) şi de cei din America Latină, Caraibe şi Africa Subsahariană (11%).

8. Lipsa de libertate politică și instabilitatea politică (15,5%)

Lipsa de libertate politicăCredit: Marco Bello/Reuters

Aproximativ 19% dintre reprezentanţii generaţiei Y din Asia de Est/Pacific sunt deranjați de lipsa libertății politice și de instabilitatea politică din lume, fiind urmaţi de cei din Eurasia (18,9%).

 7. Lipsa educației (16,5%)

Lipsa educațieiCredit: Paula Bronstein/Getty

Membrii generaţiei Y din America de Nord (21,8%) sunt cei mai preocupați de lipsa de educație din întreaga lume, fiind urmaţi de cei din Europa și Eurasia (19,7%), în timp ce doar 7% dintre reprezentanţii generaţiei Y din Africa Subsahariană sunt preocupaţi de lipsă de educație.

6. Lipsa siguranței personale și a bunăstării (18,1%)

Lipsa siguranței personale și a bunăstării Credit: Vesa Moilanen/Reuters

Membrii generaţiei Y din Africa Subsahariană (24,6%) și cei din Orientul Mijlociu/Africa de Nord (23,4%) sunt preocupați în special de problemele legate de siguranța personală și de lipsa de prosperitate din întreaga lume, fiind urmaţi de cei din America Latină/Caraibe (12,8%).

5. Corupția şi lipsa de transparență şi responsabilitate din instituţiile guvernamentale (21,7%)

Lipsa de încredere în instituțiile guvernamentaleCredit: Ueslei Marcelino/Reuters

Aproximativ 32% dintre membrii generaţiei Y din Africa Subsahariană sunt preocupați de problemele de la nivelul instituţiilor guvernamentale, urmaţi de cei din America Latină/Caraibe (27%) și cei din Orientul Mijlociu/Africa de Nord (23,2%).

4. Sărăcia (31,1%)

SărăciaCredit: Mario Tama/Getty

Reprezentanţii generaţiei Y din America Latină și Caraibe sunt preocupaţi cel mai mult de sărăcie (40,4%), fiind urmaţi de cei din America de Nord (33,9%) și Africa Subsahariană (33,6%).

3. Conflictele religioase (33,8%)

Conflictele religioaseCredit: Carsten Koall/Getty

Mulţi dintre membrii generaţiei Y sunt preocupaţi de conflictele religioase, mai ales cei din Orientul Mijlociu/Africa de Nord (45,1%), Asia de Sud (44,1%), Eurasia (41,8%) și Europa (38,8%).

 2. Un conflict la scară mare și războaie (38,5%)

RăzboiCredit: Ismail Zitouny/Reuters

Potrivit sondajului organizat de Forumul Economic Mondial, reprezentanţii generaţiei Y din Eurasia (54,3%) și din Orientul Mijlociu/Africa de Nord (50,3%) sunt cei mai îngrijoraţi de riscul unui conflict global.

1. Schimbările climatice și distrugerea resurselor naturale (45,2%)

Schimbările climaticeCredit: Andrew Burton/Getty

Membrii generaţiei Y din America Latină/Caraibe (51,8%) și cei din Asia de Sud (49,3%) sunt cei mai preocupați de încălzirea globală și de schimbările climatice.

Sursă: Science Alert

One thought on “Cele mai grave 10 probleme ale omenirii în opinia generaţiei Y

  • Toate sunt rezolvabile, insa este greu spre imposibil sa se renunte la sistemele politice actuale si la religie, care impiedica dezvoltarea omenirii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *