Cercetătorii au identificat gene asociate cu fericirea şi depresia

Într-un studiu internaţional pe scară largă, cercetătorii au identificat 3 variaţii genetice asociate cu starea de fericire, 2 variaţii genetice asociate cu simptomele depresiei, precum şi 11 variaţii genetice asociate cu nevroza.

FericireaFericirea. Credit: Jill Wellington.

Studiul a fost efectuat pe mai mult de 298.000 de persoane şi a fost condus de Prof. Meike Bartels şi Prof. Philipp Koellinger, de la Vrije Universiteit din Olanda, precum şi de Dr. Daniel Benjamin de la University of Southern California, Los Angeles.

Rezultatele au fost publicate online în revista Nature Genetics.

„Acest studiu este atât un punct de referință, cât și un nou început: un punct de referință pentru că acum suntem siguri că există un aspect genetic al fericirii și un nou început deoarece cele trei variaţii genetice pe care le cunoaştem acum contribuie doar la o mică parte din diferențele dintre ființele umane. Ne așteptăm să existe multe alte variaţii genetice care au un rol în această diferenţiere”, a spus Prof. Bartels.

„Fericirea și starea de bine reprezintă obiectul de studiu pentru un număr tot mai mare de cercetări științifice din numeroase discipline academice”, afirmă oamenii de știință.

„Studiile se concentrează tot mai mult asupra stării de bine, datorită unui număr tot mai mare de dovezi care sugerează că aceasta este un factor important în ceea ce priveşte sănătatea mintală și cea fizică”.

Potrivit cercetătorilor, variaţiile genetice asociate fericirii pot fi întâlnite în sistemul nervos central, glandele suprarenale și în sistemul pancreatic.

„Identificarea unei legături între genetică şi simptomele depresiei reprezintă, de asemenea, un progres”, a spus Prof. Bartels.

„Acest lucru arată că cercetările asupra fericirii pot oferi, de asemenea, noi perspective în ceea ce priveşte identificarea cauzelor uneia dintre cele mai mari provocări medicale ale timpului nostru: Depresia”.

Sursă: Sci-News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.