Tehnologie

Proiectul Tango de la Google: cartografiere 3D în interiorul clădirilor şi aplicaţii de realitate virtuală

Proiectul Tango va utiliza smartphone-uri pentru a crea o hartă 3D completă a întregii lumi, folosind imagini digitale cu rezoluţie mare din interiorul clădirilor.

Proiectul TangoProiectul Tango. Credit: Google

Cartografiere 3D în interiorul clădirilor

Compania Google a lansat în decursul timpului o serie de proiecte extraordinare. Unul dintre acestea a fost destinat cartografierii globului pământesc și cu toţii putem beneficia de informațiile obţinute cu această ocazie utilizând programul Google Maps. În prezent, Google îşi propune un obiectiv chiar mai îndrăzneţ.

Proiectul Tango va fi dezvoltat de Google pentru cartografierea interioarele clădirilor în format 3D, iar imaginile obţinute astfel urmează să fie folosite în cadrul unor aplicaţii de realitate virtuală.

Dispozitivele destinate Proiectului Tango, cele care vor realiza hărţile 3D, nu vor folosi echipamente externe, ci se vor baza pe senzorii de adâncime şi camerele video încorporate în ele.

Utilizarea unui dispozitiv Tango va fi destul de simplă. Se deschide aplicaţia dedicată şi aceasta cu ajutorul senzorilor de adâncime şi a camerelor video de rezoluţie mare din dispozitiv va crea o hartă 3D a locului unde se află utilizatorul.

O hartă 3D a lumii

Se pare că Google îşi doreşte ca hărţile 3D să poată fi partajate între diferite dispozitive Tango și serverele Google, pentru ca într-o zi compania să le poată folosi pentru a crea o hartă digitală unică cu informaţii detaliate despre multe clădiri ale lumii, incluzând camerele și lucrurile din interiorul acestora.

O hartă digitală 3D completă a lumii le va permite celor de la Google să utilizeze fiecare bit de spațiu din interiorul acelei lumi 3D în scopuri publicitare. Practic, vom putea rula aplicaţiile de realitate virtuală dezvoltate pentru proiectul Tango, dar reclamele de la Google vor fi prezente în acestea.

Astfel, Google va deveni un alt jucător important în domeniul realităţii virtuale, alături de Facebook şi HTC. Diferența este că dispozitivele de realitate virtuală dezvoltate de Facebook şi HTC, Oculus și Vive, au nevoie de periferice pentru a cartografia lumea din jurul nostru, în timp ce dispozitivele Tango vor avea nevoie doar de componentele unui telefon sau tabletă.

Sursă: Futurism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *