Economie

China construieşte clădiri acoperite de vegetaţie pentru a combate poluarea

Pentru a îmbunătăți calitatea aerului din orașul Nanjing, China va construi în acest oraș prima „pădure verticală” din Asia care va consta din două clădiri a căror construcție va include și 1.100 de arbori și peste 2.500 de arbuști și plante.

Dacă va avea succes, această soluție inovatoare ar putea fi aplicată în mai multe oraşe ale Chinei, dar și în alte ţări care se confruntă cu problema gravă a poluării. În acest mod, oamenii din întreaga lume s-ar putea bucura de o calitate mai bună a aerului.

Mai mult de opt milioane de oameni trăiesc în oraşul Nanjing, al doilea cel mai mare oraş din regiunea Chinei de Est, unde poluarea aerului a atins un nivel ridicat. Deoarece spaţiul disponibil pentru a planta copaci care să îmbunătăţească calitatea aerului din oraş este limitat, China caută soluţii inovatoare pentru a combate în mod eficient poluarea.

În acest scop, în Nanjing se vor construi două clădiri acoperite cu vegetaţie care vor absorbi dioxidul de carbon şi vor produce oxigen.

Proiectul de construcție aparține arhitectului italian Stefano Boeri care s-a ocupat și de „pădurea verticală” din oraşul Milano, Italia, denumită Bosco Verticale.

Pădurea verticală din Nanjing„Pădurea verticală” din Nanjing. Credit: Boeri Studio

„Pădurea verticală” din Nanjing va consta, în principal, din două blocuri turn a căror construcție va include 1.100 de arbori și peste 2.500 de arbuști și plante. Turnurile vor avea o înălţime de 107 m și de 199 m şi ele vor completa peisajul urban din Nanjing. În turnul mai mic se va afla Hotelul Hyatt, în timp ce turnul mai înalt va găzdui un muzeu, birouri și o școală de arhitectură.

Finalizarea construcției este planificată în anul 2018 şi se estimează că cele două blocuri turn vor absorbi o cantitate suficient de mare de dioxid de carbon pentru a produce 60 kg de oxigen pe zi.

Blocurile turn ce vor forma pădurea verticală din NanjingBlocurile turn ce vor forma „pădurea verticală”  din Nanjing. Credit: Boeri Studio

În afară de „pădurea verticală” din oraşul Milano, în Europa urmează să mai apară o alta în oraşul Lausanne din Elveția, acolo unde construcțiile vor începe în anul 2017.

„Pădurea verticală” din Nanjing va fi însă prima din Asia. Alte „păduri verticale” sunt prevăzute să apară în Chongqing, Shijiazhuang, Liuzhou, Guizhou și Shanghai.

Sursă: Futurism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *