Economie

Milioane de oameni mor în fiecare an din cauza poluării aerului

În conformitate cu Health Effects Institute (HEI) din SUA, poluarea aerului a provocat moartea a 4,2 milioane de oameni, la nivel mondial, în anul 2015. Din această cauză, în China și în India s-au înregistrat 2,2 milioane de decese.

Poluarea aeruluiCredit: Testing / Shutterstock

În condiţiile în care aproximativ 92% dintre oameni trăiesc în zone cu „aer nesănătos“, găsirea unei soluții la problema poluării aerului este de cea mai mare importanță.

O nouă eră

Studiile din ultimii ani au arătat că oamenii sunt responsabili pentru poluarea aerului cu 40 de miliarde de tone de dioxid de carbon în fiecare an și pentru producerea a 3,5 milioane de tone de deșeuri solide în fiecare zi. Această activitate umană a avut un impact atât de dramatic și de rapid asupra mediului înconjurător încât mulți oameni de ştiinţă cred că nu mai trăim în era Holocen, ci am trecut într-o nouă eră, denumită Antropocen.

Creşterea temperaturii globale, topirea calotelor de gheață și numeroasele specii de plante și animale aflate pe cale de dispariție sunt dovezi evidente ale faptului că noua eră în care ne aflăm are un impact major asupra fiecărui aspect al mediului înconjurător, iar oamenii nu fac excepție.

Unele studii au arătat că există o legătură între poluarea aerului şi boala Alzheimer, în timp ce altele au remarcat că poluarea aerului poate afecta memoria de scurtă durată și coeficientul de inteligență IQ.

În prezent, un nou studiu ne dezvăluie că poluarea aerului reprezintă cauza decesului a milioane de oameni în fiecare an.

Schimbările climatice ucid

Health Effects Institute (HEI) din SUA a concluzionat recent că poluarea aerului a provocat moartea a 4,2 milioane de oameni, la nivel mondial, în anul 2015. Dintre cele 4,2 milioane de decese, 2,2 milioane au fost înregistrate în doar două țări: China și India.

De asemenea, noul studiu a constatat că aproximativ 92% dintre oameni trăiesc în zone cu „aer nesănătos“. Studiul s-a bazat pe informațiile din baza de date Global Burden of Disease (GBD), care a fost realizată la inițiativa lui Bill Gates și Melinda Gates.

Anul trecut, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un studiu care a estimat că aproximativ 3 milioane de oameni au murit ca urmare a poluării aerului în anul 2012. Deși cele două rezultate sunt din ani diferiți, Health Effects Institute consideră că noul studiu a beneficiat de date mult mai exacte în comparaţie cu studiul OMS.

Dacă acest lucru este adevărat, atunci este posibil ca o mare parte dintre datele actuale cu privire la efectul mediului asupra sănătății umane să fie inexacte. Probabil că abia acum înțelegem cu adevărat impactul negativ pe care poluarea aerului îl are asupra sănătății noastre.

Poluarea aerului reprezintă o problemă gravă la care trebuie să găsim o rezolvare cât mai curând. Dezvoltarea industrială amenință să agraveze această problemă şi este important ca oamenii să înțeleagă consecinţele poluării aerului asupra sănătăţii.

Să sperăm că progresul tehnologic ne va ajuta să creăm un viitor mai bun și că nu vor mai muri milioane de oameni, în fiecare an, din cauza poluării aerului.

Din acest motiv, utilizarea energiilor regenerabile reprezintă o necesitate şi nu o opţiune.

Sursă: Futurism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *